sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Pikkuisia poikasia ja artemian viljelyä

Tänään ihailin pieniä valkoisia poikasia tuolla Thorin altaassa. Huomasin, että ne on paras nähdä katsomalla ylhäältä päin, kun pintaan osoittaa voimakas valo. Silloin ne näyttävät sinertävän valkoisilta ja erottuvat hyvin. Ei niitä kovin suurta porukkaa ole, mutta useita kuitenkin. Artemiaa alan niille viljellä tänään. Saavat muutkin vähän isommat poikaset sitten samalla siitä. Mikromatja ja likoeläimiä ovat tähän asti saaneet, mutta varmaan kunnon ruoka alkaa maistua pian.

Olen tässä viikon eristänyt kaloja sukupuolen tunnistusta varten ja nyt on selvinnyt, että neljäs opaakki on tyttö. Eli on kaksi paria (Thor ja Nanna, Odin ja Frigg) ja yksi lähti tuossa viime viikolla uuteen kotiin eikä sen sukupuoli ollut vielä selvillä. Saa nähdä kumpi se on.

Kaiholan poikasista on yksi upea poika kasvamassa ja se on väritykseltään marmori valkoisella perhoskuviolla. Aika lailla Narmille menneen Tritonin näköinen. Ja sitten on yksi aivan ihanan värinen, vihertävän sininen (jonka kuva on tuossa edellä 3.4.), joka on neljän päivän eristyksessä löytänyt sisäisen miehisyytensä ja alkanut nyt kasvattaa eviään ja ärisemään peilille kunnolla. Siitä tulee todella upea. Vielä ei ole lopullinen väritys ihan selvä, kun näyttää, että silläkin on perhosta vähän.

Turkoosi on Heben kanssa taas väliseinien kanssa uhoamassa, kun edellisestä kudusta ei Hebe jaksanut kiinnostua ja yritetään uudestaan ensi viikolla. Turkoosin selkäevä on kasvanut pituutta todella paljon. Ei ole yhdelläkään taistollani ollut niin pitkää selkäevää. Se alkaa muistuttaa jo pyrstöä! Kutu ilmeisesti on innostanut sitä evien kasvatukseen. Ja kun tarkkaan katsoo, niin sillä on vähän pyrstössä Y-rayta noissa viimeisissä haarautumissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti