tiistai 8. toukokuuta 2012

Uuden kutupurkin kasaaminen

Tänään päätin, että illalla aloittan taas kutukokeilut. Näillä näkymin saa MG CT pari Aton ja Serqet kokeilla uudestaan. Laitan Atonin siis tänään uuten kutuyksiöön tutustumaan altaaseen ja sitten varmaan huomisissa aloitan Serqetin näyttämisen. Täytyy ruokkia nyt vähän reilummin tyttöä, että innostuisi tuottamaan munia ja suostuisi kutemaan.

Toisen parin kanssa odottelen viikon loppuun ja aloitan uudestaan. Jos saan ne kutemaan, niin täytyy ottaa munat ja pesä heti toiseen astiaan turvaan. Olen saanut usean kudun onnistumaan niin, että pesä on ollut itsekseen matalassa astiassa, josta poikaset jaksavat uida itsekseen pintaan pohjasta. Näin vältyn tuolta mädinsyöjältä pesänhoitovaiheessa. Osiris on muutenkin syönyt aika huonosti kotiutumisensa jälkeen. Taitaa olla nirso muustakin kuin morsiammesta!

Nyt meillä on ollut poikaskiireitä monnisten kanssa, kun helmimonniset ja rusomonniset ovat kuteneet lähes tauotta. Poikasia on kasvamassa varmaan 30-40 kpl. Toivottavasti suurin osa selviää. Niiden kanssa kun on niin helppoa, kun ei tartte poikia erotella yksiöihin! ;-)

Pieni helmimonninen, ikää 1 viikko

Pieni rusomonninen (oletettavasti), ikää 1 viikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti